Vorige

Torremolinos

  • Het strand van Torremolinos

Torremolinos ligt in de regio Andalusié, de badplaats ligt aan de Costa del Sol, 18 km ten zuidwesten van Málaga. De naam Torremolinos komt van Torre (toren) en Molinos (molen) doordat er vroeger in deze regio veel windmolens te vinden waren, waarvan er nu nog maar één staat en dient als restaurant.

Zoals vele andere plaatsen aan de Spaanse kust is Torremolinos als een klein vissersdorpje ontstaan en in de jaren 50 van de 20e eeuw uitgegroeid tot een gezellige vakantie bestemming, waar het hele jaar door maar vooral in de zomermaanden veel toerisme naar toe komt. Het heeft een strand van maar liefst 6 km lang waar jong en oud zich prima kunnen vermaken.

Van het oude vissersdorpje is niet veel meer over als de enige windmolen die er te vinden is, wat nu dient als restaurant, maar zeker een bezoekje waard is. Wilt u wat meer cultuur opsnuiven moet u zeker naar de oude visserswijk La Carihuela gaan, hier vind u de mooie oude visserswoningen, maar ook vele lokale visrestaurants, waar heerlijke gerechten worden geserveerd. Één ding is zeker als u kiest voor de streek Andalusië bent u verzekerd van een mooie natuur en een heerlijk klimaat. Wanneer u naar Torremolinos wilt gaan en u reist per vliegtuig komt u aan op Malaga airport

Geschiedenis

Torremolinos is door zijn ligging al vanaf oudsher gebruikt als nederzetting door bijvoorbeeld de Grieken, Romeinen, Arabieren en de Feniciërs. Er zijn voor het eerste bevolkingsgegevens geregistreerd in het jaar 1489, in hetzelfde jaar Heeft Torremolinos zijn naam gekregen. Toen nog letterlijk vertaald "De molens van de toren". Torremolinos werd zo genoemd, omdat er in die tijd zeer veel door water aangedreven molens stonden.

In het jaar 1512 werd Torremolinos bestuurd door de stad Malaga en kreeg de naam "Torres de Primentel" deze naam kreeg de stad om de graaf van Benavente "Rodrigo Pententel" te belonen voor zijn bijdrage in manschappen, uitrustingen en paarden bij de herovering van de stad Malaga.

Vervolgens gaan we heel wat jaartjes vooruit en belanden we in 1920. In dit jaar wonen er zo'n 3.000 inwoners in Torremolinos en tegenover de 43.000 die er nu wonen en met jaarlijks zo'n 250.000 toeristen is Torremolinos dan ook uitgegroeid tot één van de meest bezochte badplaatsen van Andalusië.

Naar website (Alleen Spaanstalig beschikbaar)