Vorige

Malaga

  • Kaart van Malaga

Malaga is van oudsher een havenplaats, en was een van de weinige havens waarvandaan handelscontacten met Afrika en het middenoosten mogelijk waren. In de eerste helft van de 19de eeuw toen plaatselijke ondernemersfamilies, zoals Larios Heredia, staalfabrieken opzetten veranderde er een hoop.

De toegenomen werkgelegenheid zorgde voor een uitbreiding van de stad, in het centrum verschenen er brede boulevards en statige panden, zo vormde er zich een nieuwe welvaart. Vandaag de dag is de meeste industrie verdwenen en de haven van minder economische belang geworden. Malaga is de afgelopen tientallen jaren enorm geroeid en heeft maar liefst 650.000 inwoners en is naast Sevilla de grootste stad van Andalusië.

Malaga is een grote stad, maar is zeker de moeite waard om gezien te hebben, het heeft leuke tapasbars in het oude centrum en goede visrestaurants aan het strand. Malaga heeft naast de leuke winkeltje ook verschillende museums en mooie historische panden, In het centrum van Malaga vind u de Kathedraal, deze kathedraal heeft de bijnaam La Manquita (de eenarmige) deze naam is ontstaan vanwege de langdurige bouw, de bouw is begonnen in 1528 en stopte wegens geldgebrek in 1783, het is dus nog niet af en heeft twee stompe torens.
De belangrijkste winkelstraat van Malaga is Calle Marqués de Larios, naast de bekende winkelketens vindt je hier ook een groot warenhuis El Corté Ingles met vele boetiekjes, voor ieder wat wils. Denk eraan, je bent in Spanje en de winkels hebben dus van 13.00 to 17.00 siësta, maar zijn wel s'avonds langer open.
Ben je een kunstliefhebber dan is een bezoekje aan het Picasso museum zeker de moeite waard. Het museum is gevestigd in Palacio de Buenavista in de omgeving van het geboortehuis van Pablo Picasso, Het museum beschikt over een bibliotheek, een documentatiecentrum en een auditorium, er worden ook wisseltentoonstellingen gehouden.

Malaga Airport

Airport Malaga is de belangrijkste luchthaven voor de Costa del Sol, het vliegveld ligt acht km ten zuidwesten van Malaga en vijf km te noorden van Torremolinos. Vanaf het vliegveld kun je een taxi nemen naar het hotel of voor diegene die lekker zelf wil rijden naar een autoverhuurbedrijf, zelfs het openbaarvervoer is zeer goed te doen.